BHK Damer
20 mars 2022

Matchen slutade 23-21 och matchens lirare är Maja Svanberg

Söndagens match har BHK greppet om i 50 minuter.  Redan efter 10-12 minuter står det 6-1 till hemmalaget, bra fart framåt och stopp bakåt. Punkt på Linn Åberg i 60 minuter var ett vinnande koncept, säsongens storspelare var inte med i dagens målprotokoll och punkten hade Årsta svårt att hitta lösningar på, trots olika försök med två st m6 och en period utan m6 vart det svårt för motståndarna. Trion Bella Maja E Yunis gör alla en av sina bästa matcher försvarsmässigt.

Efter ha nötat högt försvar hela veckan löser vi riktigt bra stundtals och utmanar 1 mot 1 där vi är starkare, så vi tvingar ner Årsta från 3-3 till ett 5-1, ett smart drag för där blir det jobbigt för oss. Efter 50 minuter blir det en dipp där Årstatåget forcerar fram och gör 4-0 på bara ett par minuter. Trots dipp håller damerna ihop det och vinner med 23-21, en match som blev en rysare till slutet.

Texten är hämtad från Borlänge Handbollklubb – Dam (borlangehandboll.w.se)