14 sept 2024
A-Jugend 24/25 är ett förhållandevis nytt lag, det är många unga spelare och ett i sammanhanget kort lag. De möter ofta större killar som har mer muskler än våra killar och de har just nu några skadade spelare som tillför styrka till laget. En av de skadade är vår Jonathan som skadade foten i en träningsmatch i slutet av maj i våras. Hans rehab går bra och det ser ut som att han kan börja spela igen efter jul.

Jonathan har fått äran att agera som hjälptränare på matcher nu när han är skadad, en nyttig uppgift för han kan då analysera spelet från sidan på ett bättre sätt och kanske se vad även han kan förbättra när det är dags för honom att stiga ut på planen igen.

Första halvlek öppnade motståndarna med att göra de första 6 målen på 9 minuter och det kändes lite hopplöst, vårt försvar orkade inte riktigt med och vi lyckades inte få bollen i mål.

10.50 min in i matchen gör vi första målet som följs av 4 hyfsat snabba mål 13.38 min in är resultatet 4-6, hoppet har kommit tillbaka. Julian Kreile (22) spräcker nollan och äntligen så gå bollarna in. Jannis Kirchhoff (35) tar två snabba och Jason Wilfer (24) sätter det fjärde. Vår målvakt Marius Knop lyckas även få till några räddningar och vårt försvar har skärpt till sig.

Nästkommande 3 minuter så gör motståndarna 2 mål och efter det så håller lagen en stadig 4 målskillnad till fördel för motståndarna. 24.56 min in i matchen börjar vi krypa närmare så sakteliga med att göra 3 mål på raken vilket resulterade i en ställning på 11-13 inför andra perioden.

Vi börjar andra halvlek med att gå ikapp genom att Denny Bikic (10) gör ett mål på straff och 27 sekunder senare gör Lino Duketis (34) 13 lika. Vi hejar på och hoppas att de kan hålla i….
Tyvärr så släpper vi och låter motståndarna få ett försprång med fyra mål och efter det kommer vi inte riktigt i kapp.

Slutresultatet blev 23-28 och laget får ladda om till nästa match som är borta mot Bergischer HC 22/9 men då är vi troigtvis i Italien❤️så den får vi se online.