Alive Festival 4 juli 2024

Åh vad jag är nervös….
Hur ska jag bete mig?
Vad gör jag egentligen här?

Allt började med ett inlägg på sociala medier där en vän till oss som är med och arbetar med Alive frågade om någon ville arbeta som volontär på Festivalen. Jag kände mig lite vågad och skickade ett privat meddelande och frågade om de behövde en amatörfotograf på området som kunde få ta lite bilder i utbildningssyfte….

Vår vän skickade vidare min fråga till pressavdelningen på Alive och bad mig skriva ett mail till dom. Det gjorde jag och trots att jag tilltalat David på samma avdelning 3 gånger med fel namn så fick jag möjligheten att ta kameran med mig in på området. Inte nog med det, jag fick stå i diket mellan scenen och publiken under de 3 första låtarna

Shit…. vad gör jag nu? Jag har ingen aning om hur man tar kort på nära håll på musiker. Jag har ju mest lekt med kameran när min man har spelat eller när jag stått mitt i publikhavet. Jag har ju dessutom bara ett objektiv som är fast…..

Men jag är så sjukt tacksam över att jag får denna chans…. Tack David och Alive Festivalen❤️❤️❤️

Ok! första konserten. dagsljus och nära scenen…. hmmmm…. vilka inställningar ska jag ha….😬 Tur att det står fler fotografer på plats som ska in i diket… jag ställer mig här och väntar. Alla fotografer har objektiv som är 4 gånger så stora som mitt. Jag har bara ett FE 1,8/85, tur att jag har ett solskydd som förlänger kameran med 5 cm….

Jag börjar med att prova fota Marits Musiker…

Ah… jag tror jag har en ide om hur jag ska börja…. Jag ställer kameran på läge M och testar lite med olika bländare och hastigheter på slutaren…. Man ser ju vilka som står på scenen och de flesta bilderna blir klara… Nu testar jag på huvudnumret….

Attans…. dom envisas med att spruta rök hela tiden vilket gör att jag inte får någon skärpa på bilderna… hur gör jag nu???

Men så nära jag kommer artisterna… Det här är ju helt sjukt… när röken lägger sig så får jag ändå till bilderna…. Jag är så lycklig…. vilken chans, vilken dröm…. Nyp mig i armen så jag får se om jag är vaken…

Tack Marit för att just du var på Alive så att jag fick ta kort och lyssna på dig.

Favritbilden från denna konsert är dock på Marits Cellist❤️

Jag älskar färgerna i denna bild, det gula ljuset ovanför hennes huvud i kontrast med den lila klänningen och den vackra cellon…

Ha en alldeles underbar dag!
Kram Mia🌻🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *