Tisdag 24 september

Det har slutat regna, morgon pinken avklarad och se vilken morgon, campingen ser det definitivt bättre ut idag än igår kväll.

Så fort receptionen öppnade så kunde vi växla till oss lite frang så vi kunde duscha. Då delmålet för denna etapp var Interlaken så åt vi frukost och packade ihop oss och började resan.

Vägen till Interlaken laken var så vacker och vi hade tur med vädret på vägen dit. Vattnet var en vacker turkos nyans och det gröna gräset är så grönt.

Tyvärr så kändes Interlaken lite B efter alla fina byar vi passerade innan så vi handlade lite mat och tog bilen och ställde in GPSen på Melsungen. Som tur var fick vi åka tillbaka samma väg och passade på att äta lunch vid en parkeringsplats efter vattnet

Molnen började hopa sig så vi valde att åka vidare och hitta en sovplats för natten, siktet var inställt på Koblenz.

Vi stannade till i Alpnachstad där det har världens brantaste bergbana med en lutning på upp till 49 %. Vi tänkte att det skulle vi vilja testa men en vuxenbiljett kostar 78 schweiziska franc som är lika med 912 kr vilket var något över vår budget så vi lät bli.

Vi valde valde att åka lite mer serpentinvägar istället.

I Ballwil åker man tåg väldigt nära vägen… Vi passerade många sjöar på denna sträcka och väl framme i Koblenz så upptäckte vi att det fanns ett i Schweiz och ett i Tyskland vi hade inte kollat så noga innan så vi hamnade i Koblenz i Schweiz och det var inte vad vi hade tänkt oss.

Här bestämde vi oss för att åka vidare mot Bodensjön. Vi åkte ifrån ställplatsen som vi hittade på tyska sidan i Schmittenau och vände bilen mot Konstanz. Vi kom till Engen och en rastplats några mil från Konstanz och tanken var att kissa åka vidare men det var en sån fin rastplats att vi valde att stanna här och sova.

Vi lagade en pastarätt bestående av glutenfri pasta, grillad kyckling, paprika och grädde. Till det serverades ett rött vin och parmesanost vilken avslutning på kvällen

Bodensjön och Konstanz får bli nästa etapp ha en fin kväll

Kram Mia 🌻🥰