Torsdag 26 september

Resdag Deluxe.

Vi vaknade av att det blåste så att bilen gungade. När vi parkerade igår kväll regnade det skapligt mycket, det var kolsvart och disigt ute, så vi såg ingenting hur det såg ut. Utsikten vid frukostbordet var fin och hade kommit till sin rätt om solen hade skinit. Vi har valt att ta motorvägar upp till Jonathan eftersom vädret är sådär.

Väl i Melsungen så handlade vid middag och inväntade att Jonathan skulle sluta träna så att vi kunde äta. Lite kortspel och sen sen sedan nanna kudden på parkeringen bredvid ställplatsen i Melsungen då den var full av bilar så här sent i september.


Fredag den 27 september
Rotenburg an der Fulda

Idag vaknade vi tidigt, vi var lite oroliga att vi skulle få böter eftersom vi stod utanför och ställplatsen, men vi klarade oss. Vi valde att ta morgonkaffet i gamla stan i Rotenburg am der Fulda .

Vi hittade ett litet fint café vid ena brofästet som heter ”the Blue Cup och cake café”. Kaffet var gott och min man fick nybakta croissanter till kaffet och jag choklad flakes på min latte Macchiato.

I Rotenburg finns det många fina statyer av människor, som om det vore en del av befolkningen, så fina.

Vi hann även gå in i två kyrkor. Båda var så avskalade och fridfulla, ibland liksom, less is More.

Den första kyrkan vi besökte var Stiftskirche Rotenburg
Vad jag kan se och grundades kyrkan 1353 i Rothenborg gamla stad av Henrik II. Det tog dock väldigt många år att färdigställa kyrkan då den drabbades av brand 1478.

Den andra kyrkan vi besökte var Jacobi Kirche Sankt Jakobs församling kyrka i Gamla stan står på grunden till en mindre föregångare. Den var redan igenkänd från det första set från 1248 enskilda grundvallar för den här har bevarats till denna dag även denna stad drabbades av branden 1478

När vi kom in i denna kyrka satt kanton och spelade igenom en repertoar. Den orgel var helt underbar. Så vacker och ljudet i kyrkan var så fint ni kan lyssna själva här nedan.

Efter vår lilla utflykt i morse var det praktiska saker som skulle fixas som, tvätta våra kläder, handla mat till ungarna och panta flaskor mm. Vi avslutade kvällen med att spela kort innan vi åkte ner till Ställplatsen för att sova.


Lördag 29 september.
Idag har vi kört bort en trasig moped och handlat lite mer mat. Jag har fått lite tid att komma ikapp med denna blogg. Vi har sett Jonathans lag spela och tyvärr förlora mot Dormagen. Jonathan får fortfarande sitta som hjälptränare på bänken tills hans fot har rehabiliterats klart, men vi får se honom vid plan live i alla fall.

Vi hade även möjlighet att se MT2 live vilket är roligt och nu kunde Jonathan sitta med oss. Jag tar kort som vanligt när det gäller handboll. Fler bilder kommer upp under Foto – Handboll om några dagar.

Vi avslutade även denna dag med middag och mer kortspel. Vi har fått äran att umgås även med Jonathans lägenhets/lagkamrat Jason under denna helg vilket är väldigt trevligt. Som vanligt så åkte vi ner till ställplatsen för att sova.


Söndag 29 september
Idag ska Jonathan jobba och det är är marknad i stan. Vi visst inte vad vi kunde förvänta oss så vi blev glatt överraskade över hur mycket folk det var på stan. Vi har inte sett så här många samtidigt på stan i Melsungen under de gånger vi har varit här. Vi kom ner till 13 och åkte där ifrån kl 17 och det kändes inte ens som att det gått 4 timmar….

Dansbandsmusik från en enmansorkester som framförde sina låtar både på tyska och engelska. Vi kände igen många utav låtarna och roade oss med att försöka komma på vilka låtar det var. Marknaden hade även en Karusell….

Vi hann också få i oss en massa fika, mat och dryck… Vi hittade ett cafe med en glutenfri, väldigt god kaka till mig och jordgubbstårta till min man. Den obligatoriska Currywursten samt en varsin Aperol Spritz (min var dock körbar eftersom vi ska påbörja resan hem ikväll…)

Efter 17 hämtade vi upp Jonathan och for hem till honom för att äta middag och spela lite mer kort innan vi packade bilden med den sista tvätten och började att köra hemåt. Målet är att komma förbi Kassel innan vi lägger oss för att sova,
Ha det fint
Kram Mia🌻🥰