Jag handarbetar för att ”glömma” att jag har ont. Förr stickade jag mycket, men tyvärr så orkar jag inte riktigt med det längre då jag får ont i nacken av rörelsen, så nu för tiden broderar jag. I början köpte jag färdiga mönster med färdiga färgkombinationer men tröttnade på att göra saker som jag inte ville sätta upp på väggarna.

2017 var jag på en match med Jonathan och medan jag väntade på att han skulle börja spela så satt en liten flicka bredvid mig och spelade ett spel på sin ipad. Spelet heter Cross-stitch World och det fungerar som en målarbok på en ipad. Man väljer färg och fyller i mönstret. Det finns olika nivåer på svårighet och man kan göra egna mönster av egna bilder.

Så här ser det ut när man börjar ett mönster, man väljer färg och mönstret visar vart man ska markera. Jag laddade ner appen och testade lite eftersom jag gillar den typen av spel. Har t ex ett pusselspel och en målarboksapp på paddan. Någon vecka senare så upptäckte jag att jag kunde ju ladda ner ett kort och göra ett mönster av det.

Här är mitt första objekt, jag hade en ide om att jag skulle göra detaljer av våra ansikten och göra en tavelvägg i vardagsrummet… Jag hade dock inte en aning om hur svårt det skulle bli att välja färgerna från färgskalan på sidan av mönstret och översätta det till docknr på brodyrgarnet….

Bilden i spelet

Min färgkombination…

När jag broderat 70% av bilden så kände jag att det här blev inte bra så jag började med en ny. Det var en bild av Jonathan. Jag broderade hela men blev inte nöjd, jag valde helt fel färg i pannan och det vita på bilden passade inte in alls… Så gör om och gör rätt….

Nu började jag dock få in lite känsla av vilka färger som passar var när och hur så jag kommer att presentera mina alster lite fram över under kategorin ”min kropp” då det är något jag gör för att stå ut med att vara jag….

Ha en underbar dag.
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *