Just nu har min man högsäsong på sitt jobb vilket innebär att han är inte hemma så mycket. Vilken tur att vi har Campern🥰 så att vi kan få komma ifrån lite i sommar.

Denna helg valde vi att åka till Gävle. Vi hade en plan att bo inne i centrum på en ställplats vid Gavleån men där var det fullt så vi hittade en platts vid ett badställe lite utanför stan som heter Storsand🥰

En helt underbar plats vid havet. Vi kom iväg sent hemifrån så vi var lite hungriga så det första vi gjorde var att fixa mat. Vi hade med oss sallad och fläskytterfilé samt lite chips och en halvflaska vin.

Inte helt fel utsikt vid middagen. Lite mycket knott och mygg (vi glömde myggjagaren hemma… orutinerat, jag vet🙈) men det gick hyfsat bra ändå. En lite kort promenad och beundrade badbryggorna bredvid badplatsen, fantastiska byggnader…

Vi fick sovmorgon, gick inte upp förens typ vid 7, hungriga, kissnödiga och hyfsat pigga gjorde vi frukost och packade så sakteliga ihop oss för att ta oss in till staden, men först åkte vi lite längre från stan och hittade en sjökrog som såg intressant ut.

Efter ett besök på Ica Maxi för att handla lite förnödenheter så lyckades vi få en plats på ställplatsen i centum. Vi har varit in till centrum och fikat på EspressoHouse och ligger nu och följer MTs match på kvalet till Bundesligans första liga. Tråkigt att Jonathan inte är med då han har skadat foten och blir borta minst 6 veckor, vilket är lite bra ändå, att han får vila lite. Hans kropp är helt mörbultad….. Men det är en viktig helg för MTs A-jugend.

Det blev en riktig slödag. Efter stadspromenaden så gick vi tillbaka till bilen och tog en eftermiddagslur. Det var lite varmt men vi kan ju öppna bakluckan så det är helt ok. Båda matcherna från dagen är spelade, en vinst och en oavgjord. I Tyskland så verkar man inte filma matcher så som vi är vana här i Sverige så vi får följa matcher på en sida som kallas för LiveTicker…. Den är dock inte hela tiden Live, så när man sitter så här en 140 mil bort så är det lite frustrerande när 5 min i Tickern är 15 min för oss…. Speciellt när det är spännande matcher. Första matchen vann MT mot Potsdam med 20-18 och i match 2 mot HSG Rodgau Nieder-Roden så avslutades matchen i vår livescore med 17-16 till oss…. men efter slutsignalen så redovisades ett sista mål av motståndarna så slutresultatet blev 17-17. Lite för spännande tyckte vi så vi måste fylla på med energi så att vi orkar med att vara handbollsförälder på distans.

Det blev en favorit i repris, vi hade kött och sallad kvar från igår och nyinköpta chips så det blev gott. Efter middagen så blev det en promenad förbi ett glasscafé för att sedan ta oss in och kolla nattlivet på stan…. kl 18 en lördagskväll 🤣😅🤣 En skön kvällspromenad runt Gavleån senare så var det dags för en nattmacka (kl 20) och nattepink med tandborstning på den tillhörande toaletten till ställplatsen ….. eller den tillhör egentligen Gästhamnen men vi får använda den för det fashionabla priset av 130 kr/dygn. Det finns visserligen dusch och tvättmaskin där också så det är ju inte helt fel och själva ställplatsen var billig 150 kr inkl el, vi betalade med easypark och då tillkom en serviceavgift på typ 20 kr, men 130 kr/dygn….. Nåja dags att krypa upp i sängen och sova.

Söndag morgon och vi har sovit hela natten, det var länge sedan. Min man satte igång vår 12 v vattenkokare och sedan kunde vi ligga och dra oss medan vi väntade på varmvatten, myyys….

Frukost i bilen idag för det kylnade på i natt och sedan börja göra sig i ordning för att börja ta oss hem, vi ville förbi Valbo Köpcenter för en nostalgitripp på vägen hem. Mycket fika på denna resa men det är vi värda.

Två matcher att följa idag och det var först mot Bittenfeld och den vann vi med 28-18 och där efter mötte vi Balingen-Weilstetten som vi förlorade 24-17. Det gjorde att vi hamnade på 3:e plats i tabellen och klarade på så vis att ta oss upp till högsta ungdomsligan för A-jugend. Killarna har gjort det fantastiskt bra då 4 av deras mer rutinerade spelare är skadade och att det kommit flera nya spelare från B-jugend som inte har hunnit spela med oss så länge. Så vi säger ett stort GRATTIS till MT-Talents A-jugend, ska bli så spännande att få följa er i höst.

Vi har haft en underbar helg med mycket sol och vila och vår älskade bil…
Ha det fint
Kram Mia🌻🥰