17 juni 2021

Jag kan inte sova!

klockan är 04.30

Igår den 16 juni 2021 hörde jag på tv:n att från och med 1 juli ska Sverige gemensamt med EU införa vaccinationspass.

Det är inte längre valfritt att vaccinera sig i Sverige.

Jag har efter en bilolycka 1991 ständig värk i min kropp, jag är alltid orolig för hur olika läkemedel ska påverka min kropp. Jag läser alltid igenom bipacksedeln när jag ska ta en ny medicin. Det kan jag inte på vårt nya vaccin, för det finns inte tillräckliga studier på det än. Vi har aldrig haft ett vaccin som detta, det är endast testat på djur tidigare (innan Corona) och det har endast gjorts en korttids studie på människor. Just nu pågår en jättestudie på alla som väljer att ta vaccinet, jag undrar om alla är medvetna om att dom faktiskt ingår i en studie.

Jag roade mig med att gå in på Statistiska centralbyrån nu på morgonen, när jag ändå inte kan sova.

https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/doda-i-sverige/

Det här är antal döda i Sverige totalt sätt från år 2000-2020. Det dör i genomsnitt typ 92 000 människor/år. 2020 dog det ca 98 000 människor. Det är 6000 över snittet, det är ju inte bra tänker du. 2019 dog det runt 89 000 människor det är 3000 mindre än genomsnittet. Kan man då tänka att de som överlevde 2019 troligtvis kommer att dö inom en snar framtid?

Om vi tar bort 3000 från 2020 års dödstal så blev det 95 000 kvar som dog 2020, det är ungefär samma som 2002, men då ska vi också tänka att vi är fler människor i vårt land nu mot vad vi var 2002.

Fördelningen i ålder på de som dött 2020 ser ut som i grafen här nedan. Medelåldern för de som dött 2020 var 88 år. Alla förlorade år är tragiska, men om jag får leva till jag är 88 år så skulle jag vara superglad.

Om vi leker med tanken att några av de yngre som dött har också dött av cancer, hjärt-kärlsjukdomar, hjärnblödning och olyckor i trafik eller övrigt i livet så försvinner några av dödstalen i de nedre åldrarna. Är man yngre än 60 år så är risken att dö i/med Corona ganska liten. Skulle vara intressant att jämföra det med hur åldrarna ser ut om man dör av cancer, hjärt-kärlsjukdomar, hjärnblödning och olyckor i trafik.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/maj/fa-allvarliga-fall-av-covid-19-bland-vaccinerade/

  • Av de över 2 miljoner människor i Sverige som fått minst en dos vaccin har 0,3 procent eller 5 942 personer konstaterats ha covid-19 minst tre veckor efter sin vaccination. Av dessa har 20 fått intensivvård och 187 personer har avlidit med covid-19. (Bland dessa ingår även fallen nedan som fått två doser vaccin.)
  • Av de mer än 700 000 personer som var fullvaccinerade med två doser, har 0,2 procent eller 1 624 personer konstaterats ha covid-19. Av dessa har 6 personer fått intensivvård och 67 personer avlidit med covid-19.

Enligt statistiken så kan du, om än i mindre skala bli både smittad och sprida smittan vidare och du kan även dö fast du är fullvaxinerad. Det är färre som verkar bli allvarligt sjuka som är fullvaccinerade och det är ju bra. Men säg att jag är en av dom som vaccinerar mig, jag tror att nu är allt frid och fröjd, jag har mitt vaccinationspass och jag åker utomlands…. Det visar sig nu att jag är en av dom som faktiskt blev smittad trots vaccin så jag tar med mig smittan hem och kan gladeligen fortsätta att sprida smittan vidare. Då är ju vaccinationspasset helt verkningslöst.

Jag har känslan av att om jag får sjukdomen så har jag ett bredare immunförsvar än jag någonsin kommer att få av vaccinet då sjukdomen aktiverar hela mitt immunförsvar (t-cellerna) inte bara mina antikroppar. Så om jag tror att jag är en av dom som klarar av sjukdomen bra (så tar jag ett större jävla sammhällsansvar) då mitt immunförsvar bör klara varianter av viruset bättre då varianterna är i stort sätt är samma virus men med en tvist (T-cellerna lagrar all info om viruset). Jag är 50 år och i min ålder så dör inte så många över huvud taget av/med covid-19 så jag känner att jag ska nog klara mig från att bli allvarligt sjuk i Corona.

Min pappa dog 2005 när han var 60 år i en hjärtattack och jag kan tänka mig att han inte var ensam att dö så ung i just hjärt- och kärlsjukdomar. Jag känner att hans död inte betyder lika mycket som hans fd chef som dog i Corona 2020 och var runt 75 år. Om vi la ner lika mycket pengar som vi lagt ner på Corona på hjärt-kärlsjukdomar så skulle vi potentiellt sätt rädda fler levnadsår än va vi gör i Corona då fler yngre dör i hjärt-kärlsjukdomar än i Corona, för att inte tala om cancer.

https://www.roc.se/hur-manga-far-cancer-i-sverige-varje-ar/

2018 dog 22521 människor i cancer det är 0,22% av Sveriges befolkning, det finns massor man kan göra själv för att minska risken för cancer, dra ner på socker, snusa och rök inte, stressa inte, är hemlagad mat, gärna ekologisk då den innehåller mindre miljögifter som kan orsaka cancer. Cancer smittar visserligen inte, men den dödar många människor i alla åldrar. 2020 dog 0,14% av sveriges befolkning av/med covid-19 med en medelålder på 88 år. Relevant information?

Jag säger inte viruset är ofarligt eller att vaccin är dåligt och om du mår bra i själen av att ta det så är det toppen. Men att ta vaccinet för att man känner sig tvingad, eller för att det är mitt “jävla samhällsansvar” när man fortfarande kan sprida smittan vidare (du vet ju ej om du blir en av dom som kan sprida vidare trots vaccin), om än i mindre skala tycker jag är katastrof. Det inte finns tillräckliga studier som visar att vaccinet är säkert (vilket det kanske är) men i proportion till förlorade levnadsår och nytta och risk, ja då vet jag inte. Nu pratar man även om att vi ska vaccinera våra barn och ungdomar när dom inte ens är orsaken till spridningen eller ens blir allvarligt sjuka för att dom ska kunna gå på en konsert eller resa i sommar och gör mig livrädd. Det är ju tur att det i vaccinationspasset står att man haft Corona, då kan ju dom som haft en infektion klara sig utan att vaccinera sig.

Hade vaccinet gjort mig immun, då hade jag sett en vinst med att vaccinera större delen av befolkningen och kanske införa ett vaccinpass, men nu förstår jag inte vitsen.

Vad jag förstår så har alla läkemedelsföretag som tagit fram ett vaccin haft som krav att blir det allvarliga biverkningar så behöver dom inte stå för konsekvenserna. En intressant klausul om nu vaccinet är så ofarligt och väl testat.  

Om du redan vaccinerat dig eller tänker vaccinera dig så Good for you! Jag menar det verkligen!

Jag hoppas att du gjort eller kommer att göra det för att du känner att du vill, inte för att du känner dig tvingad att göra det.

Jag kommer inte att vaccinera mig, för jag är självisk och sätter min egen hälsa framför din. Jag lever med ständig värk, vissa dagar gör det till och med ont att ha kläder på kroppen, skulle mitt immunförsvar reagera negativt mot vaccinet och jag skulle få mer värk än jag har idag så tror jag inte att jag kommer att orkar leva. Är då mitt liv mindre värt en ditt som väljer att ta vaccinet?

Till dig som anser att vi som inte vill, kan eller vågar ta vaccinet är svikare, du har ingen aning om bakgrunden till varför vi väljer att inte ta vaccinet. Ett vaccinpass kommer att stänga oss ute från samhället, trots att vi inte är så mycket mer farliga för smittspridning än du som tagit vaccinet. Jag kanske blir sjukare om jag får Corona (vilket bara drabbar mig och eventuell sjukvårdspersonal), men jag är ingen större smittorisk. Du som fått vaccinet måste fortfarande vara hemma om du har symtom, tvätta händerna ofta och hålla avstånd för att vara “riskfri” precis som jag som inte kommer att ta vaccinet då vaccinet inte ger 100% skydd mot att sprida smittan vidare!

Nu har jag skrivit av mig min frustration och jag hoppas att jag inte har trampat någon på tårna, för det är inte meningen. 

Nu ska jag äta en god frukost och gå och lägga mig och förhoppningsvis sova en liten stund.

Ha en underbar dag!

Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *