26 juli 2021

Jo, en till blir det.

Jag har problem….. stora problem….. att diskutera normalt….

Men jag vill diskutera, framförallt när jag inte förstår något. Men jag blir fruktansvärt irriterad när ingen ser det från min synvinkel (jag tycker ju att jag är så bra på att se andras synvinkel)….. eller inte….

Jag har diskuterat med min syster, ang Corona, vi har långt ifrån samma tankar omkring detta. Under vår diskussion så kände jag att hon har en poäng, för att bli av med corona så måste alla ,och då menar jag alla, vaccinera sig för folk dör ju som flugor i Brasilien och Indien m fl. När vi hade slutat vår diskussion så tänkte jag att jag har kanske fel, med att tycka att vi inte ska vaccinera våra barn.

Min syster sa att för att komma tillbaka till någon form av normalt leverne så måste vi chansa med detta vaccinet, för annars kommer så många att dö och vi kommer inte att kunna öppna upp vårt samhälle igen och det kommer att påverka oss negativt, som det gjort under denna pandemi, folk har inte vågat gå till doktorn av rädsla och då har man missat cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, självmord mm. Hur många har inte dött pga detta.

Jag tycker ofta att min syster har rätt och att hon har ofta bra argument, vi blir ganska hetsiga och då går min man undan och tycker vi skriker för att överrösta varandra och hävda att det är jag som har rätt.

Men jag får inte ihop det….

Siffrorna som presenteras i MSM (main stream media) stämmer fortfarande inte med de siffror jag får upp när jag letar information. Eftersom jag har svårt att hitta statistik utomlands av hur många som dör i vanliga fall/år så kan jag inte göra den jämförelsen. Men de aktuella siffrorna jag får upp är mindre katastrofala en de som presenteras i media varje dag.

Googlade statistik idag, eller försökte, det är inte helt enkelt att hitta statistik i världen före 2020.

Men jag hittade en sida som för livestatistik på befolkning i världen och på corona i världen.

www.worldometer.com

Fram till idag kl 10 har:

194 854 200 haft bekräftad corona i världen

4 175 458 har dött i världen av/med corona

överlevnadsstatistiken på de som haft bekräftad corona i världen är 97,9% (det finns säkert mörkertal åt båda håll, men det här är vad jag får fram)

Världsbefolkningen var kl 10 idag:

7 881 894 181 st

4 175 458 har dött av/med Corona

Du har alltså 99,94% chans att överleva Corona.

97,53 % har INTE haft ett bekräftat Corona test

Varför får vi inte se dessa siffror i media? Vad är det jag inte förstår?

JA, covid-19 är en fruktansvärd sjukdom för de som drabbas hårt, men för de flesta så är det en mild förkylning.

JA, vi bör vaccinera de som är i riskgrupp om dom själva vill.

Men säger siffrorna mig att det är värt att riskera min hälsa eller våra barns med ett vaccin som är nöd godkänt? Det är inte självklart för mig.

Vaccinet:

  • Vaccinet skyddar dig som tar det från svår sjukdom men du kan fortfarande få covid-19 och sprida smittan vidare
  • De flesta som tagit vaccinet tror att dom är 100% skyddade och reser hej vilt runt i världen och kan ta med sig nya varianter hem.
  • Vi får inte veta alla biverkningar i MSM som är nödvändig för att jag som är överkänslig mot mediciner, eller du som har en underliggande sjukdom, behöver veta för att ta rätt beslut för oss.
  • Man censurerar hej vilt information som kommer från läkare, immunologer och andra som faktiskt bara vill föra ett samtal kring det som händer nu.
  • Man vill införa/har infört vaccinationspass, men om du fortfarande kan få och sprida vidare covid-19 vad är då poängen.
  • Nu när alla i riskgrupp i princip är vaccinerade i Sverige borde vi inte då fokusera på att få andra länders människor som är i riskgrupp vaccinerade innan vi vaccinerar unga friska människor i världen som ändå inte drabbas hårt.

De som är för att alla ska vaccinera sig säger att ja men om alla tar vaccinet så blir vi inte lika sjuka och då skyddar vi ju alla.

Men vi vet för lite om vaccinet än, Israel var först med att vaccinera större delen av sin befolkning och där sprider sig varianterna även till de vaccinerade och även de hamnar på sjukhus. Däremot har det visat sig i studier att de som faktiskt haft infektionen har ett större skydd mot att få smittan igen och att sprida den vidare. (även där finns det undantag men de är väsentligt färre)

En riskfaktor på corona är övervikt:

1 713 575 680 personer är överviktiga i världen det är 21,74% av världens befolkning.

Är det relevant information?

Jag blir alldeles snurrig men känner att jag behöver få ur mig mina funderingar för jag får det verkligen inte att gå ihop. Jag kan ha fel men vi måste kunna diskutera denna informationen utan att kalla varandra för diverse saker. Det måste vara ok att inte vilja ta vaccinet lika väl som det är ok att vilja ta det. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *