Vissa dagar är extra svåra att låta bli att äta mellan måltiderna. Första veckan så blev det många nötter vilket jag tror resulterat i att jag binder extra mycket vatten… då sväller lederna och jag får extra ont.

Tankar som far genom huvudet nu när jag måste ta tag i livet….
Jag har länge varit lite avundsjuk på alla dessa influensers som jag följer på instagram som är Plus-storlek som verkar trivas med hur de ser ut och hur de mår, jag vill också känna så, men min kropp verka inte tycka om att vara större/tyngre för jag får så mycket mer ont i min kropp över allt liksom.

Men en undran som jag har är hur bra är det egentligen att vi tycker att det är ok att vara större, det finns nog ingen överviktig person som mår bra i kroppen om man tänker på cellnivå, precis lika med de som är underviktiga. Vad sänder det för signal till ungdomar, andra med för den delen, att vi ska promota övervikt. Jag vägde när jag började detta 102 kg och jag är 178 cm lång.

När jag räknar ut min BMI så säger den att jag är fet, vilket faktiskt är sant. Hur påverkar det min kropp på cellnivå, vilka sjukdomar har jag större benägenhet att få för att jag är fet. Jag är den enda orsaken till min övervikt, jag har ett beroende beteende när det gäller socker, men jag är den enda människan som stoppar ätbara ting i min mun, tuggar och sväljer. Jag tänker att de influensers som promotar att man är stor, som klagar på klädbutiker att det inte finns kläder till dom i vanliga klädbutiker är nog lika farliga som de som visar hur lite de äter och hur smala dom är, för det är verkligen sjukt åt båda hållen.

När man kollar på min BMI uträkning när jag började denna omgång så känner jag dock att hur smal skulle jag vara om jag vägde 59 kg? Det kommer jag inte ta reda på denna gång utan kan jag komma ner till runt 80 kg så är jag nöjd. När jag vägde mig i måndags så vägde jag 97,6 kg och jag förstår att denna viktnedgång på 2 veckor beror på att jag kissat och svettats ut det mesta av vikten och att det kommer att ta tid att gå ner i vikt eftersom jag även är i klimakteriet…..

Mitt liv består nu av mat från grunden, inga halvfabrikat förutom korv, men den har högt köttinnehåll så det finns mindre plats för tillsatser. Det tragiska är att det är dyrt att äta så här, det borde vara tvärs om, att mat som är bra för kroppen är billigt och att mat som faktiskt är dåligt för kroppen borde vara dyr.

Det är i alla fall inte synd om mig för maten är supergod, men jag känner av att jag inte längre äter socker för jag har abstinens så att det är galet… En positiv bieffekt av att sluta äta socker är dock att mina vallningar har blivit mindre störande… 🙂

Till nästa gång
Ha en underbar dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *