Jag har haft semester och har åkt ner till Jonathan. Jag mötte mamma och hennes man i Trelleborg. Vi började vår resa onsdagen den 15 maj på eftermiddagen och stannade och sov ett par timmar i höjd med Ljungby.

Anledningen till denna semester är att Jonathan fyller 18 år och mamma och Kenneth ville följa med och se hur han har det.

Vi lyssnar på boken ”Stilla Veckan” av Sven Petter Næss. Jag måste erkänna att jag kanske inte hänger med riktigt, har mycket tankar i huvudet. Det är i alla fall en deckare, så mycket har jag förstått. Som ni ser har vi utövat ett massmord på en massa myggor under natten så det förhöjer stämningen på boken😂😂😂

Nu har vi precis ätit frukost strax utanför Helsingborg och ska strax ta oss vidare mot Trelleborg där mamma och Kenneth väntar på oss för en båttur över till Rostock🥰

Det är första gången på typ 40 år som min mamma ska köra utomlands så hon var lite nervös, tur att hon har Kenneth med sig som är lugnet självt. Själva är vi ju som en vindstilla dag vid en sjö när vi reser…. (eller inte) så det här ska nog bli bra….

Där står vår fina lilla blå bil snett framför mammas husbil. Vi tycker att den är så stor när vi sitter och kör men så här när den står i närheten av mammas bil så ser den så liten ut.

När det var dags för oss att åka av båten fick vi veta att båten skulle vidare till Travemünde, då vi var försenade så ville man att vi skulle vara redo att åka av så att de kunde komma iväg för vidare färd. Vi blev dock stående länge och inga bilar från våran sida verkade åka. Jag som lider av resfeber kände att nu så är det väl ändå dags att få komma av så att vi inte hamnar i fel stad. Plötsligt så stänger man en grind framför oss och golvet börjar sjunka. Kan säga att det kändes skönt att inte stå först i kön, tänk om bromsen hade släppt…. Av kom vi någon timme försenade så vi bestämde oss för att sova på vägen ner och komma till Melsungen på fredag när Jonathan slutade skolan då han ändå hade träning och skola så vi skulle ju inte få träffa honom i alla fall innan.

Vi började att åka lite försiktigt på motorvägar för att sedan ta av och åka lite mindre vägar. Vi är ju vana att åka själva i vår takt och vår bil har ju inga begränsningar i hastighet, men det har mammas Husbil då den väger över 3,5 ton. Så vi har aldrig åkt så bränslesnålt någon gång 😀

Stoppet för natten var en ställplats i Dömitz. Det finns två i den lilla staden så vi valde den billigaste och hoppades att det var ledigt där. Det är inte helt enkelt att förstå sig på hur saker och ting fungerar när man inte kan språket och Tyskarna är inte alltid så bra på att ha en engelsk instruktion på hur det fungerar. Jag är inte överförtjust i AI men när det gäller översättning så gillar jag t ex google translate.

Vi lyckades till slut parkera och kunde börja med maten. Vilken fin ställplats vi hamnade på, den ska vi definitivt besöka igen.

Tidigt fredag morgon började vi vår resa ner mot Jonathan och vi valde att försöka komma ut på väg 39 för att sedan åka av och ta lite mindre vägar ner till Melsungen. Denna dag var dock dagen för alla stop, så vi försökte ta oss förbi alla genom att åka av och ta småvägar, men det tog en evinnerlig tid så efter mycket om och men lyckades vi komma upp på A7 och mamma fick för första gången åka på autobahn sedan hon var ung och körde buss ner till Italien typ 1977. Det tog en evinnerlig tid men vi hann komma till Melsungen innan Jonathans träning började på eftermiddagen, men mer om det i nästa inlägg.

Ha det fint!
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *