Jag snubblade över en intrvjuv av Zoia på Modiga Människor och Per på Folkets Radio där de pratade med Sven Roman, specialist i barn och ungdomspsykiatri och Sebastian Rushworth: AT-läkare när intervjun gjordes. Intervjun är lite över 1 timme lång men den är väl värd att se 2 läkare diskuterar bland annat vaccinpassen och risk/nytta analyser och den gjordes under sommaren 2021.

Jag som ovaccinerad måste vaccinera mig för att skydda dig som tagit vaccinet!

Det som för mig var otroligt ologiskt med vaccinpassen var att jag som ovaccinerad var ett hot mot dig som är vaccinerad. Jag skulle inte få vara i samma rum som dig för att jag var en smitthärd. Du skulle avstå från att krama mig, det sa vår statsminister alldeles innan jul 2021. Det verkade inte som att någon reagerade på det sjuka med att vaccinen inte fungerade om jag blev ett hot. Vad är det för mening med att ta ett vaccin som inte skyddar mig mot smitta.

Jag hade ju klarat 2 infekterade personer i vårt hem som vi inte isolerade under tiden de var sjuka, alltså borde jag ha ett hyfsat bra immunförsvar. Jag avbokade mina kunder på salongen varje gång jag eller någon i min familj var sjuk för att skydda min omgivning och vad jag vet så har jag inte gett någon person Covid fast jag är ovaccinerad. Jag fick däremot covid av en dubbelvaccinerad som fått det av en trippelvaccinerad.

Eftersom jag reagerade på informationen om antal döda med Covid så började jag lästa statistiken på Folkhälsomyndighetens egen sida (där man sedan 30 mars i år har slutat visa statistiken) och socialstyrelsen där man kan välja vilken info du vill ha och om du vill ha den totala siffran eller om du vill ha den /100 000 invånare. Folkhälsomyndighetens tabeller uppdaterades varje vecka typ och Socialstyrelsens i juni nästkommande år. Så innan det var dags för våra barn att vaccinera sig så kunde man hitta detta på folkhälsomyndighetens sida.

Det var alltså många ungdomar som hade testats positivt för Covid men få hamnade på IVA eller dog med ett positivt test. Och på socialstyrelsen sida så kunde man se att under 2020 när Covid var som mest dödlig så såg staplarna ut så här.

Tabellen visar antal döda/100 000 invånare. Viktigt att påpeka är att båda dessa tabeller visar döda med Covid 19 inte av, det kan du läsa i mina tidigare inlägg. Så i min värld så fanns det ingen som helst nytta med att vaccinera alla våra ungdomar eftersom de inte drabbas svårt av sjukdomen och de flesta hade Covid under 2020 så de hade ett bättre skydd än vad vaccinet någonsin kunde ge.

Jag följer en man vid namn Hugo Hamrin som har samlat informationen från läkemedelsverkets hemsida om inkomna biverkningsrapporter från de vaccin som använts i Sverige från och med v 22 2021 och summerat biverkningar, allvarliga biverkningar samt dödsfall med möjlig koppling till vaccinet på ett samlat blad. Du kan själv läsa dig till detta på läkemedelsverket men då måste du bläddra mellan de olika dokumenten som jag presenterat under ”Covid-19 Summering – Biverkningar”.

Tyvärr så är de inte delade på åldersgrupper, men v 27-28 när det var dags för de från 18 år att ta sitt vaccin så hade 53 571 biverkningsrapporter kommit in av dessa hade man granskat 5973 av dessa var 4116 st Allvarliga och 258 personer hade dött med misstänkt koppling till vaccinet och ja, jag vet att man prioriterar att granska de allvarliga biverkningarna först som tur är.

När man släppte vaccinet för de från 12 år och uppåt, det var då man bestämde att jag som förälder inte hade något att säga till om utan ungarna kunde själv välja om de ville ha vaccinet eller inte. På 9 veckor hade anmälningarna ökat med 31 686 till 85 920 rapporter 14 706 av dom var handlagda och totalt hade 7 616 personer fått en allvarlig biverkning (en ökning på 9 veckor med 3 500) och 333 personer hade dött med en misstänkt koppling till vaccinet.

I min värld så var risk/nytta analysen klar. Vi ska inte riskera våra ungdomars liv när vi inte har långsiktig data på ett vaccin som inte förhindrar smittspridning, man måste dessutom få en booster spruta var och varannan månad för att den ska funka. Alla varningsklockor ekade i mitt huvud och det verkade som att jag var den ända i min närmaste omgivning som reagerade. Jag blev dessutom påhoppad varje gång jag delade min oro.

För mig var det så mycket som inte stämde. Vaccinen togs fram snabbt, studien hade pågått i ca 4 månader när man började massvaccinationen i världen. När min mormor fick första sprutan var det 12 veckor mellan 1:a och 2:a dosen, när min åldersgrupp tog några månader senare var det 8 veckor, när 18 åringarna skulle börja var det 6 veckor och när 15 åringarna började så var det 3 veckor. Var fanns studierna på det? Hur påverkar avståndet mellan doserna om man får en allvarlig biverkning?

Inga vanliga restriktioner gavs till de som tog vaccinet som att du ska betrakta dig som sjuk efter en vaccinering och inte utöva någon sport eller tungt arbete. Jag fick lov att neka mina kunder behandling för att de kom till mig samma dag som de tagit vaccinet. Jag får inte behandla en person som är nyvaccinerad på minst 2 veckor pga att det ökar risken för att bli sjuk efter vaccination. Allt var som bortblåst… ingen logik alls….

Tidigt under våren 2021 började studier från Israel, som var bland dom första att vaccinera och de använda i princip bara Pfizers vaccin, komma in om att det fanns en ökad risk för hjärtmuskel inflammation hos framför allt unga män. Det fick vi inte veta i mainstream media…. Hur ska vi kunna väga för och emot om vi inte får all information.

Återigen i min värld så överväger inte nyttan risken för oss om är under 60 år och framför allt inte för de under 30 år.

Ha en fin dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *