Jag har fått en ny app i min telefon, helt automatiskt, jag har inte bett om den och jag vet inte hur länge den har varit där, troligen sedan senaste uppdateringen. Jag såg den i går kväll. Appen heter Dagbok. Den väckte mitt intresse så jag öppnade den för att se om den var något för mig.

Reflektion 1
Håller tekniken på att ta död på all kreativitet. Fortsätter vi så här så kommer vi att bli helt menlösa individer som inte kommer att kunna tänka själva. Om jag har fattat appen rätt så ger den förslag på hur min dag har varit genom att den söker igenom vad jag har gjort på min telefon under dagen.

Jag kan se en poäng i att få tips och ideer på vad jag kan skriva om vilket kan vara bra för någon som mig som vill lära sig skriva, men om jag inte tvingas att tänka själv på vad jag har gjort under dagen så tränar jag inte hjärnan att komma ihåg.

Ta det här med telefonnummer som exempel. Hur många telefonnummer kommer du ihåg?
Jag kan mitt eget, min mammas och min yngsta sons för de numrera har vi haft länge, men utöver det så kommer jag inte ihåg något som är aktivt idag. Jag behöver inte veta för telefonen vet, skulle min telefon gå sönder måste jag söka på nätet på typ Hitta.se för att få tag i numret till mina närmaste.

Reflektion 2
Vem kommer att använda datan jag sparar ned. konspiratorisk jag vet, men ändå. En del av mig älskar teknik och jag tycker så mycket om Appar men jag tycker också att den är skrämmande.
Nu på morgonen skulle jag gå in på min hemsida för att ändra lite info och även där kan jag få hjälp att skriva texter. Jag får svara på 4 frågor och ev skriva några ord som jag vill ska ingå så skriver Ai en text åt mig…. Det är som att har man väl börjat fundera på något så fylls hela min vardag med sådant jag inte tänkt på innan.

En sak vet jag i alla fall. Jag gillar inte att ha appar i min telefon som jag inte valt själv och som jag inte kan ta bort (typiskt iPhone).

Jag uppskattar nu mer att skriva mina inlägg först för hand innan jag renskriver på telefonen. Texterna jag skriver är troligtvis inte grammatiskt korrekta och har säkert många stavfel, men jag har skrivit dom själv, det är mina egna tankar och idéer, du får gilla eller ogilla dom men det är mina egna.

Ha en underbar dag

Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *