Mosebacke Hostell

Ett mysigt hostell med familjär känsla. Jag betalade ca 700 kr för ett litet rum  med en hyfsat skön säng, skrivbord, kylskåp och TV. Toaletten fanns i korridoren liksom duschen. Frukosten var helt ok, jag blev mätt men inget överdåd. Mosebacke Hostell ligger på Söder mitt emellan slussen och medborgarplatsen och det tog ca 5-10 min att gå till vardera tunnelbana station Utcheckning på en lördag var kl 12 men jag gav mig av lite tidigare för att ta en promenad i solen.

Utsikten från söders höjder är vacker, det spelar nästan inte någon roll åt vilket håll man går. Går man förbi Katarina kyrka mot Nytorgsgatan har man en fantastisk vy över Gröna Lund och Skeppsholmen. Går man över bron till Katarinahissen får man skåda Gamla Stan, Stadshuset, vackra Söder och bygget vid Slussen. Vinden tog i lite mycket, men hittade man lä så var det en skön dag.

Jag har av någon anledning fått fart på pennan på denna resa till Rytmus 30 års-fest (har bara tagit några månader att få ner det på bloggen) så jag tog en kaffe, eller varm mjölk med kaffesmak som min man brukar säga, och fortsatte skriva.  Jag har skrivit 4 inlägg till denna blogg för hand, två från semester och 2 från denna helg….

När klockan var 12 ringde vår son Oskar och erbjuder en lunchdate med mig och mitt mamma hjärta jublar av glädje. Jag lyckas få med honom till Stampen, där min gamla rektor från Rytmus ska spela. Han är med i ett band som heter Slipp´n´slide som spelar Blues. Idag är det Blues jam , Det är så coolt att få uppleva musik med våra barn. Vi delade på en nacho tallrik i baren då Stampen tydligen inte har några bord när det är blues jam. Stampen är en liten men mysig bar.

Tyvärr så hade jag bokat resan hem redan vi 17 så jag måste lämna och ta mig till stationen. Oskar valde att gå med mig till tåget och på vägen passerade ett demonstrationståg för Palestina. Jag är så stolt över våra barn. Diskussionen vi hade angående Israel/Palestina visar att han kan tänka själv, att han tar reda på vad han behöver veta för att kunna göra sin egen uppfattning om hur han ser på saken. För mig spelar det ingen roll om vi tycker lika, för mig är det viktigaste att han är nyfiken nog att bilda sin egen uppfattning.

Mitt mamma hjärta är påfyllt, nyfikenheten vad som hänt med några av mina Rytmus kompisar är stillad och jag åkte hem. Jag gillar att åka tåg, önskar bara att man kunde välja färdriktning på stolarna då jag lätt blir åksjuk. Vägen ner gick bra då var min plats i färdriktningen, men på vägen hem var tåget fullt och min sittplats var baklänges så jag fick sitta åt fel håll i stolen för att inte bli åksjuk, som tur var hade jag världens härligaste människa bredvid mig som gjorde att hemresan gick fort. Tänk så många härliga människor man kan få möta om man är öppen för det.

Ha en fin dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *