Idag har jag tränat på MåBättre, ett gym som ligger i Borlänge Centrum, resan hit har varit lång och ganska jobbig. Jag är för det mesta en positiv person, jag försöker alltid att se det som är bra i saker som händer även fast de är dåliga. På senare år har det blivit svårare att fokusera på det positiva, kanske är det lite över 30 år med konstant smärta, klimakteriet eller krig och elände vad vet jag men jag har i alla fall de senaste åren inte tagit hand m mig själv. Jag har fokuserat på det som får mig att må psykiskt bra och det är inte alltid det som är bra för min kropp. Jag bedövar som några av er vet min smärta i kroppen med mat, och inte vilken mat som helst utan socker och mjölkprodukter men det gör det lättare att stå ut med kroppen. Problemet är att min kropp blir större av att göra så, vilket resulterar i att mina knän och fötter börjar klaga på att existera. Så där föds en nedåtgående spiral. Jag lägger också fokus på mitt jobb, för där är jag ”frisk”, jag jobbar ju på mina friska 25%. Mina kunder är de som får mig att gå upp på morgonen, utan dom skulle jag ligga i fosterställning och gråta mycket oftare än jag gör. Det svåra är bara att hitta en bra balans mellan jobb och välmående. För att jag ska orka fortsätta jobba så behöver jag träna, jag vet det, men jag har provat det mesta på marknaden och min kropp är skör, den orkar inte med allt jag behöver göra för att må bra hela tiden.

Jag och en kollega var i augusti förra året till Steam Hotell i Västerås, vi var där i 2 nätter och hade ett par timmar på spaavdelningen varje kväll. Jag och Evelina pratade då om hur jag skulle kunna komma tillbaka till ett bättre fysisk mående och vi kom fram till att vattengympa skulle kunna vara ett alternativ, då jag hade grym träningsvärk efter 2 dagar i poolen men mådde ändå helt ok. När vi kom hem började min plan att försöka vattenträna att ta form. Tyvärr så är de inte helt enkelt att komma åt den varmvattenbassäng som vi har i Borlänge, för ett måste är värmen för att jag ska klara av att träna i vatten. Jag lyckades efter många om och men få tag i en sjukgymnast (jag har inte den bästa erfarenheten av sjukvården under de senaste åren så jag orkade inte gå via 1177) som kunde hjälpa mig att få ett intyg så att jag kunde få mer tillgång till varmvattenbassängen.

I mitten av november var allt klart och jag kunde göra mitt första träningspass i bassängen….. trodde jag…. Jag hade fått fel typ av intyg av sjukgymnasten, varken han eller jag visste att man kunde inte lämna ett intyg där det står att vatten träning är bra för mig utan det måste vara ett FAR-intyg. För mig så tar det enormt mycket energi bara att vakna och komma upp på morgonen, varje litet väg gupp blir en alptopp att bestiga och eftersom alla kontakter jag har haft genom åren med myndigheter och sjukvård har inte alltid varit positiva så jag orkade inte gå tillbaka och be honom skriva ett nytt intyg. Tillbaka på ruta ett…. Samla kraft…. Andas!!!

Sjukgymnasten jag träffade sådde dock ett litet frö i mig när jag var hos honom. Det var en mycket bra sjukgymnast som tänkte helhet så jag fick ändå ett förtroende för honom fast jag inte orkade gå tillbaka. Han föreslog en plan B om vattengympan inte skulle fungera.

På Må Bättre har man ett E-gym, det är ett gym med maskiner som automatiskt ställer in sig efter min kropp. Man gör ett ”styrketest” på varje maskin, det är 8 stycken på MåBättre och det är utgångspunkten för mitt träningsprogram. Var 8:e träningspass gör man om styrketestet för att se om man gör framsteg. Man har ett eget träningsband som man loggar in på maskinerna med så att dom vet hur dom ska ställa in sig och i appen Fitness Egym kan man följa sina framsteg om man gör några….
I just mitt träningsprogram så ska man samla bollar i en bana och av någon anledning så triggas min tävlingsnerv av att jaga bollar på en bana så jag gör mitt bästa för att hålla mig rätt i ”spelet” vilket gör att jag gör rörelsen korrekt.

Är inte säker på om appen är så bra för självförtroendet då det här ska vara min BioAge….

Jag är dock väldigt försiktig med att öka vikter då jag är helt slut och mina muskler är nästan obefintliga  i bröstrygg och bål, måste komma ihåg att ta det försiktigt så att jag inte trillar ner i ett nytt svart hål. Jag vet inte än om det kommer att fungera men jag har varit här och tränat 14 ggr med idag sedan 4 december förra året så jag får fokusera på varje gång som det går bra. Idag är det dock jobbig nu så här efter träningen, trots att jag lyxade till med peeling och mask i ansiktet och en kortare ansiktsmassage på mig själv efter passet.

Jag orkar knappt hålla upp ryggen och jag är seg i huvudet. Att skriva det här har tagit sin tid, men jag kände att jag behövde få ur mig det för att försöka lämna plats åt mer positiva tankar i mitt huvud.

Ha en underbar dag!
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *