6 juni 2020

Dagen efter….. 

Igår var jag till min underbara naprapat, Lina på Dalarnas Smärtklinik, för att släppa på en låsning som jag får lite då och då. Jag har i ca en vecka gått med en dragning i ryggen som ibland uttrycker sig som ett knivhugg där kniven sedan vrids om och gör så att jag får svårt att andas, typ…. Jag har lärt mig genom åren hur jag ska släppa på den värsta smärtan genom att ligga på spikmatta eller använda en spikboll, men låsningen, den behöver jag hjälp med.

Jag har genom åren stött på teraputer som verkligen förstår mig och som hjälper mig att överleva. Lina är en sådan terapeut, en fantastiskt lyhörd och inkännande naprapat som kan skratta med mig när jag behöver driva med mig själv för att orka stå ut och hon tycker inte synd om mig när jag behöver gråta ut utan hon tar mig för den jag är. När jag har ekonomisk möjlighet går jag till Lina varannan vecka, då hjälper hon mig att hålla mig i någelunda gott skick 🙂

Idag är det dock dagen efter….. det känns som att hon har kört över mig med en ångvält….. När Lina har lyckats släppt på kotorna som hon lyckades i går, ja då tar det några dagar innan jag kan röra mig normalt…hahaha…. Träningsvärken är brutal, men jag vet att på måndag, tisdag då blir det här superbra.

Jag önskar att det var så att behandlingar hade samma värde som värktabletter hos dom som bestämmer vad jag som skadad får ersättning för. Jag har i princip full ersättning (- högkostnadsskydd) för tabletter och jag kan få starka morfin tabletter utskrivna till mig, dom skulle definitivt göra mig mer smärtfri men vad skulle dom mer göra för mig, magsår, biverkningar och ev ett beroende, räcker det med i tablett idag så kan jag behöva 2 om något år och sen ökar det bara. Har sett det på nära håll när jag växte upp. Om jag fick gå på behandlingar regelbundet så skulle jag troligtvis orka mer och vem vet, kanske klara av att jobba någon timme till i veckan utan risk för biverkningar (som kostar vården multum) och ett bättre mående för alla, inte bara mig utan även dom runt mig.

Tack Lina för att du finns i mitt liv.
Ha en underbar Nationaldag!
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *