Jag har svårt att träna…

Jag tror att jag har provat det mesta av träningsmetoder sen jag skadade mig. Jag började med hård styrketräning året efter min olycka. Jag har provat yoga, tai chi, qigong. Jag har gått på vattengympa, sprungit i vatten och simmat. Jag dansade mogendans så länge min kropp orkade med. Jag har gått på rehabträning hos sjukgymnaster och kört hemma träning med övningar uttagna av naprapater. 

Under några år har jag hört talas om “Vibrationsplattor” men har inte vågat prova då jag har problem med vibrationerna från en eltandborste som jag blir illamående av. Men under 2022 har jag gått hos Evelina på Bodybliss i Borlänge och hon jobbar med Fachiabehandling. I den behandlingen används en vibrationspistol som jag bara älskar. Jag mår bra av att få den behandlingen så det har väkt tanken att en vibrationsplatta kan funka för mig. Jag är så sjukt otränad just nu då jag inte har orkat med att både förändra maten, jobba och träna samtidigt. Så när jag fick lite pengar över så hittade jag en Vibrationsplatta (FitnessPlate Future 3D) på blocket som jag hämtade upp i Enköping.

Det här kan man läsa om vibrationsplattan hos trendrehab.se på nätet.

Vibrationsplattan stärker muskler & minskar värk

TrendRehabs Vibrationsplatta FitnessPlate Future 3D har förutom ökad fettförbränning och viktminskning en hel rad av andra välgörande och stärkande effekter!

 • Produkten stärker små muskler och leder med minimal påfrestning på din kropp. Detta är till stor hjälp för personer som av olika anledningar inte får/kan påfresta olika kroppsdelar.
 • Studier har visat positiva resultat för personer som lider av värk och smärta.
 • På grund av vibrationerna så sätter FitnessPlate fart på ditt lymfsystem – vilket kan bidra till en bättre hälsa i allmänhet då lymfsystemet hjälper din kropp med att hålla vätskebalansen, rensa ut slaggprodukter och är även en viktig del i att försvara dig mot virus och bakterier tillsammans med immunförsvaret.
 • Personer som lider av ledsjukdomen Artros kan bli hjälpta eftersom den bästa behandlingen enligt sjukgymnaster och experter är just dynamisk belastning.
 • Personer som lider av benskörhet eller riskerar att drabbas kan med fördel använda FitnessPlate då behandlingen för detta tillstånd oftast består av stötande belastning, oavsett om det är i förebyggande syfte eller inte.
 • För kvinnor som nyligen varit gravida och behöver stärka upp muskulaturen i bäckenbotten kan denna produkten rekommenderas.

Sätter fart på lymfsystemet

Lymfsystemet består av ett nätverk med lymfkärl som transporterar lymfa. Det består också av olika organ, som mjälten och brässen. Lymfsystemet är oerhört viktigt för att kroppen ska må bra. Vibrationer öppnar upp flödet i våra vävnader, förbättrar lymfsystemet och kan därmed hjälpa till med detta:

 • Rensar slaggprodukter
 • Rensar bort överskottsvätska
 • Förbättrar immunförsvaret
 • Minskar svullnader
 • Minskar stelhet
 • Minskade problem med svamp

Vibrationsträning och lymfmassage är välkända metoder för att förbättra lymfflödet och lymfsystemet.

Jag köpte en träningshandbok hos trendrehab.se för att ha en början till hur jag ska träna för att få bästa resultat. Jag har börjat lite försiktigt med några minuter varje dag sen jag hämtade den i fredags och tänker fortsätta så ett tag till innan jag kör ett helt träningspass. Jag försöker fokusera på lymfan och väntar med att jobba med styrka. Målet är att jag ska orka spänna bågen så att jag kan börja med bågskytte igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *