Vi har haft en veckas ”semester” i Melsungen som ligger i Tyskland. Vi startade vår resa söndagen den 12 juni vid 10 tiden. Vårt mål var att nå Melsungen på måndag em. GPS:en talade om för oss att resan skulle ta 17 timmar.

Orsaken till vår resa var att vi skulle hjälpa vår yngsta son att flytta till sitt nya handbollslag MT Melsungen Talents.

Jag och min man passade på att ta en veckas semester för att hjälpa honom att komma i ordning och att träffa skolan och tränarna. Det är en helt galen möjlighet vår son har fått och det ska bli roligt att få följa honom i hans resa.

Det här är utsikten från hans balkong.

Efter vi var klara med inflyttningen och alla turer till IKEA så passade vi på att ta en picknick utanför Kassel till ett monument som heter Herkules. Många trappor blev det….

Layouten utarbetades i slutet av 1600-talet av Landgrave Carl (r. 1677–1730), som 1701 gav den italienske arkitekten och vatteningenjören Giovanni Francesco Guerniero (1665–1745) i uppdrag att förfina och genomföra designen. Guerniero förblev ansvarig för projektet fram till dess slutförande 1717. Herkulesstatyn skapades av Augsburgs guldsmed Johann Jacob Anthoni, en av de tidigaste kopparsmidda monumentala statyerna i världen.

Det är tufft att lämna sitt barn i ett annat land och åka hem, men det är hans dröm och jag känner att han kommer att klara av det. Det finns så många underbara människor runt honom som kommer att göra allt för att han ska ha det bra och vi har fått ett mysigt semestermål att åka till kommande 3 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *