Jag blir alltid nervös när jag ska åka med färja. Inte för att köra, utan för att komma rätt, det vore så jobbigt om vi körde på fel färja. De som står och visar vägen pekar oftast inte så tydligt och med min osäkerhet så hinner många komplicerade tankar fara genom mitt huvud. Förra gången åkte jag själv, denna gång hade jag min man med och det var så skönt….. då kunde vi vara förvirrade ihop. Det är alltid lättare att vara förvirrad om man inte är ensam….

Jag tar alltid mycket kort när jag är ute så här kommer en lång rad med bilder från båten. Jag kunde inte lämna någon utanför för jag älskar havet och vi hade sån tur med vädret så ni får scrolla lite snabbt till nästa textrad….

Vi har ingen bestämd plan med vår resa förutom 3 ställen vid specifika datum med 1 veckas mellanrum mellan alla 3. Första Stället vi ska till i vår plan är naturligtvis Melsungen och Jonathan och vi ville vara där lördag morgon senast. Vi hade alltså inte bråttom. För att få lite översikt över vår resa så köpte vi en ”old school” vägatlas innan vi åkte hemifrån, vi använder den mellan städerna och GPSen i städerna.

Sverige blir ju lite som en transportstäck nar man ska ner till Jonathan så det kändes bra att komma in i Tyskland för då är avstånden inte så långa. Kortaste vägen från Rostock till Jonathan är 50 mil, men vi valde en annan väg….När vi lämnade Schwerin såg vi ett slott, ett så vackert slott men vi åkte på en väg där vi inte riktigt hittade någonstans att stanna…. måste komma ihåg det när vi kommer tillbaka hit.

Slottet Schwerin, som räknas som ett av de viktigaste historiska byggnadsverken i Europa, har en över tusenårig historia bakom sig. År 965 uppfördes en slavisk befästning på en strandnära ö i Schwerin see, vilket är den fjärde största insjön i Tyskland.
Här får du veta mer om Schloss Schwerin

Vi valde att undvika motorvägar när vi lämnade Schwerin.

När vi har åkt på bilsemestrar genom vårt gemensamma liv så har vi sällan bokat boende i förväg, vilket vi inte heller gjort denna gång. Så ikväll när vi började känna oss lite hungriga så öppnade vi appen Park4night och började leta ställplats. Vi ville ha nära till vatten så vi hade fokus på det när vi valde plats. Vi hittade denna (19300) Camping Fresenbrügge en mycket mysig ställplats vid Müritz-Elde. Ställplatsen ligger ca 2,5 km från Grabow centrum (såg jag nu när jag skriver detta ca 1 månad senare) Ställplatsen har 30 platser och är öppen året runt. Det kosta 12 euro/natt och 1 euro för att duscha, det kändes lite som att det var lågsäsong då inte allt fungerade men toaletterna var ok. Elen kostade 0,5 euro/kwh. Vi använde för första gången i bilen vår AirFrier och jag kan varmt rekommendera att ha med en sådan om man har plats i bilen. Vi har en med 2 fack så vi kan laga kött och potatis samtidigt…. enda nackdelen är att vi måste stå på el när vi använder den….

Livet som ägare av en campervan känns än så länge så skönt. Vi sover bra, kan laga mat och har en toalett om det skulle knipa (vi har ännu inte använt den, men den finns där om vi behöver) Nu ska vi ta oss vidare mot Melsungen.

Ha en underbar dag!
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *