Augusti var så lång, som vi har vänta och längtat efter att komma iväg. Vår plan är att vara ute i 3,5 veckor. Det var länge sedan vi hade så lång sammanhängande semester där vi inte ska ska vara hemma. Min mamma och hennes man kommer att vara i vårt hus med våra katter under tiden vi är borta vilket är så skönt. Bilen är lastad och jag har jobbat färdigt för dagen, mamma och Kenneth har kommit och vi är snart på väg.

Vi har stannat lite på vägen för att fylla på med vätska, gå på toa och handla mat. Vårt första längre stopp blev i Vadstena. Vi har använt oss av en app som heter Park4night för att leta ställplatser och finare parkeringar att stå vid när vi vill äta eller sova. När vi letade efter den i Vadstena så hittade vi en parkering vid Vadstena slott. Det blev ett fint stopp med potatissallad, grillad kyckling och lite grönsaker utanför slottet vid sjön.

Historia

”När Gustav Vasa vid ett möte i Vadstena i augusti 1521 valdes till svensk riksföreståndare fanns ännu inget slott i Vadstena. Först vid ett möte i Västerås 1544 fattade riksdagen beslut om att ett riksfäste skulle uppföras i Vadstena, och året därpå (1545) påbörjade Gustav Vasa bygget. Tillsammans med den pommerska fästningsbyggaren Joakim (Jochim) Bulgrin gjorde han upp planer på hur det skulle se ut. Bulgrin fick ledningen över bygget och blev dessutom senare fogde på fästningen mellan åren 1546-1554.” Du hittar mer info om slottet på slottsguiden.se där jag även har tagit texten ifrån.

Vi kände att det är så lite vi vet om vår svenska historia så Vadstena är värt ett besök igen och då bler det rundvandring med guide för att lära oss mer. Ställplatsen som är vid slottet ligger fint vid vattnet och har toalätt, dusch, el, färskvatten och man kan göra sig av med toalätt och vattenavfall. Ställplats Vadstena.

Etapp 2 för dagen var att ta oss ner mot Trelleborg då vi bokat färgan som går 9.25 mot Rostock i morgon. Vi trodde inte att vi skulle orka hela vägen ner men med många pauser och mycket kaffe och choklad så lyckades vi komma ända fram. Trelleborgstrands ställplats är kanske inte den vackraste så det är en stor grusplan, men toaletten är helt ok och du kan ta hand om toalett och vatten avfall samt fylla på med färskvatten. Denna ställplats sov jag på i våras när jag åkte själv till Jonathan. Det finns platser med el och platser utan och det är lätt att checka in och checka ut via deras hemsida. Vi åker under lågsäsong så vi tror att det inte ska vara så svårt att så plats under vår resa. Här nedan är lite bilder från omgivningarna på ställplatsen som jag tog i maj när jag åkte ner.

Ha en fin dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *