Vår plan är att åka till Oberstdorf, vi ville se alperna. När vi lämnade Melsungen i går kväll så valde vi att börja köra motorvägen då det är lättare att hitta parkeringar att sova på när man bara ska ta sig från A till B. Vi sov på ett autohof Uttrichshausen West

Min man får en massa förslag på olika fina platser i Tyskland i sitt flöde på FB och Rothenburg, som är känd för sin stadskärna, var en sådan, så vi siktade att åka dit. Vi vaknade tidigt och bestämde att åka direkt istället för att försöka somna om och vi valde att köra av motorvägen och åka mindre vägar.

Det är så skönt/fint/lugnt att köra tidigt på morgonen. Oftast ligger ett litet dis över ängarna och på vissa ställen i dalarna låg dimman så tät att det var som att åka in i ett moln eller en portal till en annan dimension. Magiskt verkar temat vara för vår resa. Vi märker att vi är längre ner i Tyskland för vägarna är mer kuperade, mycket upp och nerförsbackar, serpentinvägar och små byar. Trots alla uppförsbackar så drar inte vår bil mer ärn 0,7-0,8 liter per mil, måste vara för att vi åker så mycket nerför också….

Rothenburg.
Staden var verkligen mysig. Som vanligt när vi är ute typ mellan frukost/lunch eller Lunch/middag så är det svårt att välja om man ska fika eller äta mat….. Vi började med att gå in i en choklad affär och köpa oss lite choklad, det kan ju aldrig bli fel…
Vi kom så småningom till torget där Rådhuset låg, vi förstod att det var en turistattraktion för ALLA som var där tog kort på det, så även jag, eftersom vi är ju turister…hahaha…

Vi var duktiga att ta med oss böcker på denna resa så till slut bestämde vi oss för att sätta oss och ta något att äta och läsa en liten stund. Det är en rofylld stad att sitta och läsa på ett Cafe i. Gatan vi satt på var lagom trafikerad av människor och ibland någon bil. Staden påminde lite om Gamla stan i Visby.

Efter vår mat fortsatte vi en liten bit på vägen och upptäckte att man kunde gå upp på muren som omgav staden. Vad vi inte visste när vi började gå vara att man kunde gå runt nästan hela staden uppe på muren. Det var som ett litet äventyr att gå runt på muren. Här skulle vi varit när ungarna var mindre. Det här är nog den varmaste dagen på vår semester, men fint är det.

Wikipedia skriver:
Floden Tauber flyter förbi nedanför kullen som staden ligger på, och naturskyddsområdet Frankenhöhe ligger nordost om staden. En av Tysklands turistvägar, ”Romantiska vägen” (tyskaRomantische Straße), passerar förbi.
Konrad III uppförde borgen Reichsburg 1142 åt Hohenstaufiska ätten, men Tauberdalen hade varit befolkad sedan 960-talet. År 1247 blev staden en fri riksstad1356 förstördes delar av Reichsburg vid en jordbävning, men byggdes upp igen och var i början av 1400-talet en av rikets största städer med 6 000 invånare. Tyska bondekriget nådde staden 1525 och gjorde att stadens befolkning minskade. År 1544 nådde reformationen Rothenburg.…
läs mer om staden här:

Efter att ha spenderat några timmar i Rothenburg var det dags att fortsätta mot Obersdorf, vi har ju bara 3 timmar kvar att köra dit…
Några mil innan vi var framme kom regnet som små korta skurar. Ställplatsen i Obersdorf var fullbokad så vi fick tänka om och tur var väl det för efter ett snabbt stopp på Mc Donalds så letade vi oss fram till…

…Bolsterlang, där det skulle finnas en ställplats med det vi behövde (toalett och el). Bolsterlang lärde oss några saker…. 1. Att den skarvsladd vi köpte på vår jungfrutur till Ludvika i juni på 10 meter var alldeles för kort…. 25 meter är nog att föredra….. 2. Står det att en ställplats erbjuder toalett så innebär det inte att den är tillgänglig dygnet runt. Så i Bolsterlang användes för första gången vår toalett i bilen. Ni som kikat på bilderna från när vi gjorde i ordning bilen vet att vi inte kan stänga in oss på toa, så det var en utmaning för mig att gå upp och nattepinka i bilen medans min man låg och sov bredvid. Som tur var så har vi gjort ett draperi som vi kan hänga upp som en ”vägg” emellan. För er som är vana att gå på toa ihop kan jag meddela att det här är första gången på 26 år tillsammans som jag och min man varit i samma rum när vi varit på toa. Bolsterlang lärde oss mycket.

Platsen vi backade in på hade en drömutsikt, dock var det mer än 10 meter till elutaget så första natten blev att ligga utan el.

Onsdag:
Regn i luften avgjorde att slopade planen att ta linbanan som gick upp till toppen där vi bor. Vi valde istället att ta en promenad till grannbyn Fischen im Allgäu. Innan vi gick parkerade vi om bilen så att vår sladd nådde till eluttaget.

Det började småregna när vi gick men det var inte kallt. Vi hade lite problem att hitta vägen/stigen vi skulle följa, vi blev lite distraherade av en klädbutik och en lite långsam GPS. När vi väl kom åt rätt håll så väntade böljande ängar och söta kossor. Jag är ganska otränad och behöver ta många pauser vilket gör att vi fick stå och njuta av utsikten. Min favorit naturupplevelse är nog vyer och vatten/hav. Fjäll och alpvärlden bjuder på fantastiska vyer vart man än tittar. Det är kanske därför jag inte dras till skogar, det står liksom en massa träd i vägen där….

Väl framme i Fischen var det dags för en fika, eller egentligen lunch men det blev en fika på Cafe am Löweneck. Kaffe och chokladlinser blev det till slut efter lite språkförväxling. Vi pekade på chokladlinserna och fick varm choklad till vårt kaffe, men det ordnade upp sig till slut. Att inte äta gluten i Tyskland är en liten utmaning, framför allt på caféer.

Vi bestämde oss för att ta en annan väg tillbaka till Bolsterlang så vi handlade lite proviant i form av choklad, banan och ost och började gå. Nu var det inte längre en böljande vandring med vyer framför oss för nu ska vi tydligen gå upp för en skidbacke…. Backträning är inte min grej, när min puls stiger snabbt så svartnar det för mina ögon och jag blir yr. Så har det varit sedan jag krockade oavsett hur tränad jag varit. Det bästa med det är att vi får lov att stanna ofta så att vi kan vända oss och se vyerna.

Det tog tid att ta oss upp men det var värt det så här i efterhand, kan ärligt säga att under tiden vi gick uppför så var jag inte riktigt lika positiv… Väl uppe väntade lite mer regn och tack och lov en skog som gav skydd mot regnet. Jag har tyvärr haft en period av lite mer värk och det resulterar alltid i att jag går upp i vikt (har ingen bra karaktär) så jag har inga regnkläder som passar så skogen blev ett skönt inslag i vandringen.

Det blev en lång, tidvis riktigt blötpromenad, men det var ändå härligt på något sätt. Det är nu det kommer att visa sig om vi står ut med att vara i vår lilla bil med blöta kläder och blött väder. Vår bakluckevy är inte lika bra så här vid elstolpen men vi kan ha kupévärmaren på och vår baklucka är så bra som tak. Nu hade vi sån tur att regnet kom rakt uppifrån och denna gång så blev det inte blött i bilen bak när vi lagade mat. Med kupévärmaren så torkade kläderna fort och mätt och glad kunde jag krypa under täcket och läsa min bok. Vårt vändbara passagerarsäte blir en skön fåtölj där min man hamnade under en filt.

Vår plan var att stanna här en dag till och ta oss upp i linbanan till toppen men det ska bli mer regn i morgon så vi försöker ta oss till ett badhus så att vi kan göra oss lite rena, sen börjar vi ta oss upp till Erlangen där Jonathan ska spela på lördag.

Ha en fin dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *