2 feb 2024

04:00 klockan ringer, dags att gå upp. Höll på att missa väckarklockan då den passade så bra in i min dröm. Kan bara inte komma ihåg vad jag drömde om. Upp och duscha, fixa till åt katterna , äta frukost och sen iväg. Vi ska till Arlanda för att flyga till Berlin.

05:30 är vi klara att åka. Kaffe och korv i Avesta för att vakna till. Kisspaus i Uppsala, parkera bilen på ARN långtidsparkering precis 2 tim innan planet ska gå.

Då vi inte är så vana att flyga så börjar nervositeten öka, ska vi hinna genom säkerhetskontrollen. Väl inne vid gaten har vi en timme kvar. Något hungriga tar vi en macka (min man) och yoghurt (jag) och väntar på att få boarda planet. Men ack vad vi bedrog oss….. vårt plan var i Oslo…. Hur kunde det gå så fel? Hade planet hemlängtan (Norwegen)? Man fick fram ett nytt plan, ringde in nu personal och en timme senare var vi på väg.
Jag hatar att lyfta och landa med flyg, men jag älskar vara uppe i luften, när man flyger till Berlin är det inte många minuter uppe i luften….

12:30 Vi landade i Berlin och efter lite letande så hittade vi tåget som skulle ta oss in till Hauptbahnhof inne i Berlin. Vi tog oss till hotellet hungriga och trötta, checkade in och lämnade packning på rummet vi bor på A&O Hauptbahnhof. Ett Vandrarhem med många ungdomar. Ut igen och leta mat. En Kulinarisk upplevelse på stationens Burger King. Mat är inte vår starka sida när vi reser, vi blir ofta för hungriga och lite irriterade innan vi kommer på att vi ska äta.

Mätta och lite piggare valde vi att åka till Alexanderplatz. Var turister på riktigt och åkte upp i TV-Tornet. 203 m upp i luften och 41 euro fattigare. Men vilken utsikt, hade det varit lite klarare väder hade bilderna blivit bättre men det var så värt att åka upp. Vi hade väldigt svårt att orientera oss, men det gjorde inte så mycket.


Vi upptäckte när vi var på väg ner att det fanns en app som vi hade kunnat använda för att förstå bättre vad det var vi såg, men det får vi leva med.

När vi gick från TV-Tornet gick vi in i en ”galleria”. Vi hittade en sportaffär. Den var helt galet stor. Inte så mycket artiklar av samma sort men sjukt många olika artiklar. Många av dagens steg avverkades i denna galleria….

Nu sitter vi på vandrarhemmet och tar en drink. Vi har idag åkt bil, flyg, tåg, spårvagn och buss. I morgon blir det tåg till Potsdam för att se Jonathan spela.

Ha en fin dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *