29-31 juli 23

Det tog ett tag att fundera ut hur våra klädskåp kulle se ut. Vi visste vart det skulle vara och hur djupa de skulle vara, men skulle det vara skjutdörrar eller vanliga dörrar, hur många hyllplan ska det vara. När vi kommit fram till hur och vad så började processen att tillverka skåpet. Vi funderade även på om vi skulle bygga skåpet utanför eller platsbygga det men vi valde att platsbygga skåpet. Vad ska vi ha skåpet till, bara kläder eller även annat. Det blev några turer till Biltema för inköp av bortglömda detaljer.

Eftersom väggen i bilen inte är rak så är tillsågningen av skivorna ganska intressant. Till slut får man bestämma sig hur noga man behöver vara. Med den grå färgen så syns det ändå inte. Vi har all el under skåpet så det är viktigs att vi kommer åt det både uppifrån och underifrån så det blev löstagbara hyllplan i skåpet.

Stommen till skåpet är på plats och min man hade iden att fortsätta med laminatgolvet till dörrar. Vi funderade på hur vi skulle lösa problemet med hur man fäster gångjärnen då golvet är så tunt och även hur vi ska få luckorna att hålla sig stängda.

Set blev ett superlim så vi fick i alla fall åka till en ny affär, Jula denna gång. Vi hittade ett riktigt bra lim som fixade problemet med gångjärnen och vi valde pianogångjärn för att få lite mer stabilitet på luckan.

Vi valde att sätta magneter som skåplås istället för att sätta ett stopplås. Vi gillar att det inte är handtag på luckorna och vi hoppas att det håller när vi ska ut och åka på grusvägarna framöver. Det är så roligt nu för nu börjar allt hamna på plats. Det är lite småsaker kvar och sen kan vi börja piffa och packa det som ska vara i bilen hela tiden.

Ha en fin dag.

Kram Mia🌻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *