God morgon. Som vanligt vaknar vi tidigt och tanken är att vi ska stanna här en natt till för att åka direkt till matchen i morgon. Vi tog oss en morgonpromenad på vägen som går bredvid Donau. Vi hade nog kunnat gå hur långt som helst men hungern tog över så vi gick tillbaka till bilen för att äta frukost och göra oss i ordning för att besöka gamla stan även här.

Som en gammal bostadsstad gömmer Neuburg an der Donau en hel skattkammare full av värdesaker. Gamla stan med sina många små, pittoreska gator inbjuder dig att dröja kvar och förundras. Framför allt präglar bostadspalatset, skådeplatsen för färgstarka evenemang som slottsfestivalen, den helt bevarade gamla stadsensemblen.

Även här borde vi ha bokat en rundtur för att få veta mer historia om den vackra gamla staden och slottet. Vi gick en promenad i gamla staden och hade möjlighet att gå in i den vackra katolska kyrkan Sankt Peter. Jag älskar även kyrkor, både stora men även lite mindre som denna. Vackert avskalat med detaljer som är så vackra och som verkligen syns tack vare de vita väggarna. Jag får bara sådan lust att sjunga när jag kommer in i en kyrka som denna…men jag låter bli för att bespara övriga besökare den upplevelsen… hahaha…

Både Den gamla staden och vägarna runt på utsidan var så rogivande och mysiga att gå på, vi skulle ha haft med oss fika och satt på en av de många parkbänkarna runt muren och njutit av utsikten.

Vi bodde vi den blå cirkeln. St Peters kyrka låg vi den röda cirkeln och vid den lila cirkeln spöade min man mig i schack….

Även denna dag bjöd på varmt och soligt väder…. Vilken semester vi har….

På denna restaurang som ligger på Schrannenplatz, den rosa rutan på kartan, har den bästa Tomat och Mozarella salladen jag någonsin ätit. Vi delade på den och en pommes, men jag hade egentligen velat ha hela själv… så sjukt god….

Vi är ju som bekant lite rastlösa så vi bestämde oss för att åka vidare redan ikväll. Vi hade kikat ut ett ställe i Erlangen där vi borde kunna sova en natt utan att betala, men väl framme så visade det sig att vi inte var bekväma att sova där. Det var en parkering till en lekplats och ett grönområde. Lite synd för det var ganska nära hallen där Jonathan ska spela i morgon. Vi letar vidare och hittar en plats lite utanför Erlangen som låg nära en badplats som har både toalett och dusch, men där var det fullt av bilar till de som var där och badade….

Vi hittade till slut en campingplats, Camping-Rangau, med en något hemlig infart som vi åkte till. Vi fick plats och vi betalade ca 400 kr för en natt och då ingick el och dusch… nice…. Vi lagade mat efter maten, tog med oss lite ost, kex och vin i en ryggsäck och gick för att mysa lite vid strandkanten.

Jag tror denna campingen har den finaste toaletten av alla campingar jag varit på, jag trodde först att det var ingången till en spaverksamhet….

Nu är det dags att sova så att vi orkar med dagen i morgon…

Ha det fint!

Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *