Som vanligt vaknade vi tidigt så vi åt frukost och gjorde oss i ordning för att ta oss till München. Vi har en lite äldre bil så vi får inte åka in till stadskärnan för vår bil har fel miljöklass, men vi har tur för det finns en bra parkering alldeles utanför i direkt anslutning till motorvägen med en tågstation alldeles bredvid. Det tog typ 15 min med tåg in till stan.

Eftersom vi inte hade en aning om vart vi skulle gå av, eller min man hade en liten aning, så valde vi att följa efter alla uppklädda människor som stod på perrongen.

Vi upptäckte dock att de vi förföljde klev av tidigare för att vara med i paraden som skulle gå genom stan. Vi hittade dock en ny ström av människor att förfölja så efter någon kilometers promenad så var vi framme vid en parad av hästar, vagnar, fina dekorationer och orkestrar som skulle ta sig till själva festivalområdet. Vi tror att vagnarna representerade olika ölbryggerier, men vi är inte helt säkra.

Vi följde paradstråket och kom till slut fram till själva Oktoberfestivalområdet. Vi hade fått berättat för oss av vänner från när dom var där förra året hur stort det var…. men förstod nog inte riktigt hur stort….

Från Wikipedia

  • Theresenwiese är 42 hektar stort. Själva festområdet upptar 31 hektar.
  • År 2007 dracks det 6,7 miljoner liter av 6,2 miljoner besökare.
  • Under festen arbetar totalt 12 000 personer.
  • Oktoberfest omsätter omkring 9 miljarder kronor årligen.
  • Under de två festveckorna står området för cirka 13 procent av stadens energiförbrukning.
  • Det finns 1 800 toaletter och urinoarer på området. (Vi behövde inte stå i kö…)

Ytterligare en varm och skön dag, lite kolhydrater och vätskepåfyllning sen är det bara att upptäcka. Jag känner att ska vi åka hit igen ska vi göra det med ett gäng härliga människor. Min man är en härlig människa men det blir nog roligare för honom om vi är fler då jag inte dricker öl…. Blir liksom inte samma feststämning…. vi får helt enkelt se till att det blir så…

Öltälten var enorma och stämningen i de flesta av dom var på topp fast klockan endast hade nått lunchtid. Hade vi varit lite förutseende så hade vi kunnat boka bord i något öltält men det spar vi tills nästa gång. Gäller ju att välja rätt tält så att ölen och stämningen är god…

Något trötta efter ett antal timmar på festival så försökte vi hitta tillbaka till vår bil så att vi kunde fortsätta vår resa. Nu ska vi ta oss tillbaka till Melsungen för att vara hos Jonathan i några dagar innan vi börjar åka hem.

Ha det fint
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *