Det blir många mil i bil när vi är ute, vi tycker båda om att åka. När vi åkte från München valde vi att undvika motorvägar. Vi letade upp en ställplats som låg efter vägen och som hade närhet till vatten.

Den vi siktat in oss på hade en liten badplats i en damm ven vi förstod inte hur vi skulle checka in och den hade inte heller tillgång till toa hela natten så efter mycket om och men valde vi att åka till en annan ställplats i närheten. Den var dock fullbelagd, men det hade börjat bli mörkt och vi var trötta och vi hittade en parkering invid en kyrka där det stod några fler campervans så vi ställde oss där.

Vi har ju en annan dygnsrytm än andra människor såå vi vaknade som vanligt tidigt och bestämde oss för att åka iväg. När vi kom it i gårkväll var det mörkt och vi såg inte riktigt hur det såg ut men nu på morgonen fick vi lov att stanna till i byn/stan och gå en sväng. Det var inte många fler än vi som var vakna, temperaturen var behaglig och byn/stan var vacker. Låt mig presentera Wolframs-Eschenbach

Gamla staden är omgiven av en mur och gatorna är beklädda med kullerstenar. Tänk att vi hade inte sett denna fina lilla stad om inte det krånglat på den första ställplatsen. Det finns så många fina byar/städer i Tyskland. Man skulle kunna spendera en livstid bara att åka runt och besöka…..

Då vi som sagt vaknade tidig så var allt stängt innanför murarna… vi kollade inte hur det såg ut utanför…. så vi valde att fortsätta köra mot Melsungen.

När jag sitter här i december och skriver om vår resa så inser jag att vi skulle ha tagit oss mer tid i flera städer vi besökte. En läxa att lära oss till nästa års resa….

Vi fortsätter att jaga vatten på denna resa ;-), floden Main siktade vi på, då den låg nästan efter vägen.
Det visar sig att när man jagar vatten i Tyskland så hamnar man tydligen lätt på Romantiska vägen…
Vi fortsätter även att undvika motorvägar. Idag är vädret sådär, med ett lätt regn.

Det finns 3 ställplatser nära centrum i Wertheim. Vi valde den som låg närmast centrum (Ställplats Wertheim) och tur var det för det regnade när det var dags för oss att laga mat. Vi hade turen att kunna ställa oss under en bro och på så sätt få tak över huvudet när vi skulle fixa lunch…. Inte helt fel utsikt…

Wertheim är en stad vi borde resa till igen, men eftersom vädret var sådär så inbjöd det inte till en promenad genom staden, så vi valde istället att efter lunchen åka till Wertheim Willage . En ”stad” utanför Wertheim som bestod av märkesbutiker. I några butiker hade vi knappt råd att gå in i, men många snygga kläder och roliga affärer hittade vi. Jag köpte lite kläder på rea, första märkeskläderna jag ägt…. tror jag….

Vår rastlöshet gjorde att vi bestämde oss för att fortsätta mot Melsungen. När vi började bli lite trötta så letade vi på vilka ställplatser som fanns i närheten av vart vi är och denna gång valde vi en ställplats nära ett badhus, Wohnmobilstellplatz Lauterbach. Det var inte helt klart vart vi skulle betala, eller det kanske skulle ha varit om vi hade kunnat Tyska… men vi lyckades ansluta oss till en elstolpe och hade tillgång till toalett fram till kl 21 på kvällen och från kl 8 på morgonen. Att ha med sig en airfrier är inte dumt när man åker som vi gör, den tar lite plats i bilen men det blir väldigt god mat i den.

Det var inte många mil kvar till Melsungen att åka så vi valde att åka direkt dit. Vi hade tur att få en plats på ställplatsen i Melsungen alla nätter vi var här denna vända

De dagar vi kommer att vara här så ska vi hjälpa Jonathan med sånt som han inte hinner med. Vi hjälper honom att storstäda och storhandla. Vi fick även träffa vår vän och Jonathans fystränare Miky. Han har hjälp oss så mycket och vi kan alltid vända oss till honom om vi behöver hjälp med något. Det har blivit en liten vana att ta en kaffe och prata lite när vi är nere i Melsungen…. mycket trevligt.

När vi kom till huset där Jonathan bor så hade de kommit upp en ny skyllt… med Jonathans namn… med rätt bokstäver… Sååå Coolt….

Under vår tur i veckan som var hittade vi denna söta groda, helt onödig och kommer säkert att gå sönder inom en snar framtid, men vi kunde inte låta bli….. Det är en av fördelarna med att vara förälder…. man kan köpa helt onödiga saker till sina barn som dom inte har bett om….

Ha en underbar dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *