Något jag valt att inte berätta tidigare om vår resa är att jag drabbades av en grym tandvärk när vi var på väg från München till Melsungen, vilket resulterade i att jag fick lov att uppsöka tandläkare i torsdags i Melsungen. Tandläkare är inte mina favoritmänniskor, eller det är ju inget fel på personen men jag gillar inte när männsiskor ska göra saker i min mun. Vi hittade en tandläkare i Melsungen, Zzi-Melsungen, som var lite specialister på sådana som jag som ogillar tandläkare. Dom hade en akut tid samma dag och de var helt underbara. De hade en tandsköterska i receptionen som kunde engelska samt min tandläkare Dr Marc Precht. Inte helt enkelt att förklara sin tandläkarskräck på engelska till personer som inte kan språket. Marc arbetade på ett annorlunda sätt, han bedövade mig inte i tandköttet runt tanden utan jag tror har bedövade rätt ner i tanden. Han borrade tills jag kände något sen bedövade han och fortsatte sedan borra. Jag hatar nämligen allt dom har med bedövning och sprutor att göra. Han lyckades släppa på trycket i tanden och berättade att han inte var säker på att tanden gick att rädda men att han fixade det mest akuta. Han erbjöd mig att fixa hela lagningen, men vi tog beslutet att det blev billigare att göra det hemma.
Varför berättar jag nu detta, jo för att igår när vi började packa ihop så började det värka igen fast denna gång i käken och ner mot halsen. Jag förstod direkt att nu behöver jag penicillin om det här ska gå över. Jag kontaktade min tandläkare nu på morgonen för att få hjälp med penicillin när vi kom hem till Sverige. Dock så visade det sig att jag måste ha varit på besök hos den tandläkaren som ska skriva ut medicinen och det hade jag ju inte. Min tandläkare tyckte att jag skulle försöka få tag i tandläkaren i Melsungen och se om han kunde hjälpa mig.

Det kan vara bra att veta att i Tyskland har man inte samma system som vi har i Sverige att man kan skriva ett recept och sen kan vi hämta ut det på vilket apotek som helst i hela Sverige.
Teamet och Dr Marc gjorde ett hästjobb i att försöka hitta ett apotek längs vår resväg mot Sverige som var villiga att ge mig penicillinet mot ett infaxat recept.
Wittstock hade ett bra apotek som gav mig möjligheten att få ut penicillinet så nu äntligen kunde jag få hjälp med värken i käken…. phu…. inte roligt med problem i munnen när man är på semester

Första tabletten i magen och en enorm tacksamhet till Teamet på Z fortsatte resan mot Travemünde. I våras när jag åkte till Jonathan så kände jag att jag ville stanna i Travemünde för det såg så vackert ut från båten. Vi valde att sova på ställplatsen
Lübeck – 40 Kowitzberg som låg i norra delen av staden. Vi parkerade och skulle bara ta en kort promenad ner till havet. Det VAR varmt och skönt när vi gick så jag tog inte med mig någon jacka.

Promenaden var dock så trevlig att vi hann bli hungriga och bestämde oss för att äta. Så många val, så många möjligheter och inte så snyggt klädda så valde vi en uteservering. Peter Pane Burger grill & Bar
erbjöd så god mat trevligt sällskap och vacker miljö så mysigt. Det känns dock att vi är i slutet av september och att vi börjar komma norrut för när solen gott ner så var det inte jätte varmt att sitta ute eller att gå tillbaka till bilen. Men det var det värt. Det är verkligen fint i Travemünde.

Ställplatsen vi bodde på hade inte några toaletter men det finns många offentliga toaletter i stan och de vi besökte var jätte fräscha. Vilken resa vi har gjort och den är ju faktiskt inte slut än vi har ju en vecka kvar

Om man vill inhandla diverse alkoholhaltiga drycker på väg hem från Tyskland så är inte Travemünde det smidigaste stället att handla på. Efter lite googlande så hittade vi på att vi skulle ta oss in till Lübeck och ett köpcentrum som heter Citti Park. Väl inne på det superstora varuhuset där man kunde köpa öl så fick vi hjälp av ett gäng pensionärer från Sverige som hjälpte oss med vilka papper man behövde fylla i för att slippa betala pant och att få det lite billigare, dom hade gjort det här förr…. Vad hade vi gjort utan dessa människor. På detta köpcentrum ska man se till att ha tid på sig för det var stort och det fanns lite annat att kika på. Vi avslutade med en fika och åkte sedan till färjan.

Vi hade planer för vad vi skulle hinna med på båten över till Sverige som att äta, duscha samt basta. Det blev också en upplevelse. Bastun skulle öppna kl 18 så kl 18 hängde vi på låset, men det var ingen varm bastu och det var gemensam dusch, vilket i och för sig var trevligt men det betydde ett det kunde komma in andra där också. Jag har nog aldrig duschat så fort någon gång tror jag.
Bokläsning och pommes under båtresan funkar alltid för att fördriva tiden när man inte bokat hytt.

Väl framme i Trelleborg bestämde vi oss för att ta kustvägen och försöka hitta en ställplast vid havet. Den första vi hittade fanns i Ystad, vi hade åkt förbi några som vi inte hittade in till i mörkret så det fick bli Ystad-Västerleden. Just denna natt var backluckevyn magisk på riktigt, inte så lätt att se på bilderna, men håret reste sig på armarna och inte pga kylan…..

Åter igen fick vi vakna till vackert väder och en skön morgonpromenad om ej så lång denna dag.

Sista yoghurten från Tyskland som är så god och sedan packa ihop och påbörja resan mot Stockholm och vår andra son Oskar och hans flickvän.

Ha en fin dag
Kram Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *